Scurt ghid pentru alegerea unor paturici pentru copii

Scurt ghid pentru alegerea unor păturici pentru copii

Copiii, în special în primele luni de viață, sunt total dependenți de grija și atenția părinților. Afecțiunea și dragostea pe care o primesc din partea celor din jur sunt complementare și absolut necesare pentru o bună dezvoltare. Marea majoritate a părinților care se află la prima experiență cu un copil au foarte multe neclarități și nelămuriri. De unde aleg paturici pentru copii de calitate? Ce fel de jucării sunt potrivite vârstei? Care sunt hăinuțele cele mai potrivite? Acestea sunt doar câteva dintre întrebări pentru că, în realitatea, toate sunt incerte și privite cu teamă.

3 lucruri la care să fii atent/ă atunci când cumperi paturici pentru copii

Păturicile de calitate au anumite caracteristici speciale pentru cei mici. Pielea bebelușilor este extrem de sensibilă, la fel ca și ochișorii sau căile respiratorii. Astfel, este extrem de important să-l ferim și protejăm de orice factor extern care i-ar putea cauza alergii sau probleme dermatologice.

Este important să urmărim și pentru noi, adulții, descrierile produselor pe care le consumăm sau utilizăm. Dacă vorbim despre un bebeluș, astfel de lucruri devin obligatorii. Iată doar 3 dintre aspectele de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi paturici pentru copii:

  1. Materialul

Cel mai recomandat material pentru bebeluși este bumbacul moale. Unele păturici sunt concepute dintr-un bumbac special creat pentru copii. Astfel, acesta a urmat un proces tehnic adaptat nevoilor specifice primelor luni de viață.

Pielea bebelușului este extrem de delicată, la fel cum trebuie să fie și bumbacul ce o atinge. Păturica este un obiect extrem de folosit în contact direct cu pielea. Astfel, trebuie să ne asigurăm că nu prezintă absolut nici un risc.

  1. Certificarea materialului

Caută sau solicită informații clare cu privire la existența unei certificări a materialului. Un bumbac de calitate, spre exemplu, are la baza o certificare din partea Oeko-Tex 100 care relevă siguranța produsului. Mai exact, prin intermediul acesteia se atestă faptul că păturicile au fost testate împotriva substanțelor nocive.

  1. Vârsta recomandată

În lipsa unor informații clare cu privire la dimensiuni sau material, este posibil să alegi un model nepotrivit pentru vârsta copilului tău. Dacă vorbim despre un nou-născut, asigură-te că în descrierea produsului sau în caracteristicile tehnice ale acestuia este prevăzută vârsta recomandată 0+ luni.

Idei de cadouri pentru nou-născuți

Așa cum este regula nescrisă ce datează încă din cele mai vechi timpuri, la nou-născuți se merge cu daruri. Dacă în trecut aceasta era o formă de sprijin și ajutor pentru proaspetele mămici, în prezent, este considerat mai mult un gest de respect și o atenție foarte bine văzută.

Dacă ai în familia ta un nou-născut sau printre cunoscuți și nu ai idee spre ce să te orientezi, cel mai bine ar fi să nu alegi hăinuțele. De regulă, mămicile sunt extrem de nerăbdătoare și se ocupă de aceste achiziții prima dată.

Poți alege o păturică personalizată prin broderie cu nume, lenjerii pătuț bebe sau accesorii. Persoanele mai îndrăznețe în alegerea cadourilor o vor lua din timp și vor alege un trusou maternitate atât de util pentru orice femeie care se pregătește să dea naștere unui copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *