Hainute de botez potrivite pentru iarnă

Hăinuțe de botez potrivite pentru iarnă

Specificul țării noastre sunt tradițiile și fel de fel de obiceiuri, care și până astăzi sunt respectate. Acestea se aplică la evenimente foarte importante din viață, mai ales cele de natură religioasă. Tradițiile se vor aplica și în cadrul Tainei Botezului. Vom afla în acest articol care sunt cele mai potrivite hăinuțe de botez potrivite pentru iarnă.

Nașii pentru botezul micuțului se aleg din familie. Nașii de cununie sunt „obligați” să boteze primul copil, în timp ce pe al doilea îl vor boteza doar dacă-și doresc.

Taina Botezului se organizează în timpul oricărui anotimp. Așadar, micuțul creștin va avea nevoie de haine specifice. Iarna vor fi necesare hăinuțe mai grosuțe, dar confortabile în același timp.

La Belle Concept vei găsi hăinuțe potrivite pentru micuțul tău. Acestea sunt realizate cu cea mai mare atenție în atelierele noastre, fiind și certificate Oeko-Tex 100. Ele se realizează în serii mici, deoarece știm cât de mare este valoarea lor sentimentală.

Recomandări de hainute de botez potrivite pentru iarnă

Hainute pentru baietei potrivite în sezonul rece

 • Costum Botez Casual din In

Acest costumaș pentru micuțului creștin este cu totul special. Pielea bebelușului este una sensibilă, iar inul va fi un material potrivit, ce să aibă grijă de acesta. Materialele utilizate sunt de cea mai înaltă calitate și naturale, din bumbac 100%.

Costumașul este accesorizat cu o cămășuță, papion și o șepcuță. Întreg compleul include 5 piese vestimentare:

 1. Papion – are un elastic pentru o prindere cât mai ușoară, ce nu incomodează copilul;
 2. Șapca – este realizată din in;
 3. Pantaloni slim-fit – sunt realizați din in; închiderea se realizează cu ajutorul unui fermoar și a unui elastic în jurul taliei; sunt foarte comozi;
 4. Cămașa-vestă – sunt realizate la rândul lor din bumbac, mâneca este scurtă; se închide cu ajutorul nasturilor;
 5. Sacoul – este realizat din in, cu o căptușeală din bumbac foarte moale la interior; se închide cu ajutorul a doi nasturi.

Modelele disponibile ale acestui costumaș casual sunt: beige, blue, andres, albastru, muștar și white.

 • Costum Botez Eduard

Acest costumaș este specific perioadei de toamnă-iarnă. Este accesorizat cu ajutorul unui palton, a unei veste, cămăși, papion și o căciulă de tip aviator. Materialele ce sunt utilizate în realizarea acestui costumaș sunt din lână și bumbac.

Costumașul Eduard este alcătuit din 6 piese vestimentare:

 1. Palton – este din lână, căptușit la interior;
 2. Cămașă – din bumbac; mâneca este lungă; se închide cu ajutorul nasturilor;
 3. Vestă – din lână; închiderea se realizează cu ajutorul nasturilor, fiind completată de o batistuță;
 4. Pantaloni – croiala slim-fit; realizați din bumbac;
 5. Căciulă – realizată din lână; modelul de aviator;
 6. Papion.
 • Costum Botez Winter Teddy Bear

Costumul de Botez Winter Teddy Bear este un costum destinat perioadelor reci. Materialele utilizate sunt lâna și bumbacul. Costumașul include 6 piese vestimentare:

 1. Palton – din lână, croit la interior;
 2. Cămașă – bumbac; închiderea se face cu ajutorul nasturilor;
 3. Vestă – lână; prezintă o batistă;
 4. Pantaloni – bumbac; slim-fit; sistemul de închidere este pe bază de fermoar;
 5. Căciulă – din lână; tip aviator;
 6. Papion.

Mai există variantele Costum Botez Winter Grey, Costum Botez Fabio, Costum Botez Ayan și Costum Botez Winter White. Sunt specifice pentru sezonul răcoros. Băiețeii se vor simți confortabil în materialele naturale ce le mângâie pielea delicată.

Toate modelele de costumașe exemplificate în rândurile anterioare sunt lucrate în atelierele noastre, exclusiv în România. Costumașul ales poate fi completat de un trusou cu totul special. Aceste hainute de botez potrivite pentru iarnă sunt fabricate cu cea mai mare atenție și dragoste, în serii mici.

Hainute pentru domnisoare potrivite sezonului rece

În general, hăinuțele de botez a fetițelor sunt rochițe. Cele specifice sezonului rece vor avea mâneca lungă și un material moale și călduros.

 • Rochița Zoe

Aceasta este o rochiță foarte elegantă, ce prezintă volănașe. Este potrivită atât pentru botez, cât și pentru alte evenimente la care micuța va participa. Materialul utilizat este bumbac 100%.

Se închide cu ajutorul unui năsturel de tip perlă, pe spate. Culorile disponibile sunt baby pink și bluemarin. Mâneca este lungă.

 • Rochița Lora

Rochița Lora este una dintre cele mai delicate rochițe, lucrate cu atenție și grijă. Este ideală pentru botezuri și pentru băița de a doua zi. Materialul utilizat este bumbac 100% în interior, iar exteriorul este de poliester.

Mâneca este lungă. Se închide la spate cu ajutorul unui fermoar. Bordurile sunt realizate din danteluță. Prezintă o fundiță mică pe piept.

 • Rochița Botez Anelisse

Acest model este un model fin, destinat gingășiei. Rochița Anelisse este o rochiță fină, prețioasă, care vine în nuanțe de piersicuță. În realizarea ei au intervenit doar sentimente bune, precum iubirea.

Atenția la detalii este una deosebită. Se închide cu ajutorul unui fermoar, prezintă o danteluță fină și o fundă mică și delicată. Pe interior s-a utilizat bumbacul moale.

Rochița este completată de către un turban și o pereche de botoșei asortați.

 • Rochița Botez White Julia

La fel ca și modelul anterior, a fost realizată cu cea mai mare grijă, în speranța că o mică credincioasă o va purta pentru Botezul ei. Culoarea este albă, simbolizând puritatea prințesei. Este lungă, elegantă și se închide cu ajutorul unui fermoar.

Materialele utilizate sunt:

 • Tafta;
 • Tulle cu perluțe și pene;
 • Bumbac 100% la interior.

Toate aceste rochițe pot fi completate de către un pardesiu sau un bolero. Pardesiul pentru fetițe este cu mânecă lungă, foarte moale la atingere, fiind realizat din stofă. Este căptușit la interior.

Boleroul sau cardiganul pentru fetițe are o croială scurtă. Mâneca este lungă. Materialul este moale la atingere. Gulerul este mai lung, închizându-se cu ajutorul unui năsturel perlat.

Botezul este prima și una dintre cele mai importante ceremonii la care copilul ia parte. Prin Taina Botezului el face primii pași spre Împărăția lui Dumnezeu. Momentul creștinării este unul fericit pentru toată familia.

Din această cauză, produsele noastre sunt realizate din materiale naturale, certificate Oeko-Tex 100. Mai presus decât atât, sunt produse exclusiv în atelierele din România. Prin Taina Botezului se marchează sfârșitul unui fel de viață și începutul unui nou drum.

Botezul este un eveniment ce se realizează de mii de ani. Biblia face trimitere către Vechiul Testament, când botezul era realizat pentru iertarea păcatelor. În Noul Testament, Botezul a devenit un pact de a trăi ca ucenic a lui Dumnezeu.

Întrebări frecvente despre hainute de botez potrivite pentru iarnă

 • Ce materiale sunt cele mai potrivite pentru hainutele de botez pentru bebelusi?

Materialele cele mai potrivite pentru hăinuțele de botez sunt cele naturale, precum bumbacul, mătasea sau inul. Acestea sunt delicate pentru pielea sensibilă a bebelușilor, permit pielii să respire și, în același timp, oferă un aspect elegant și tradițional.

 • Cum să aleg mărimea potrivită pentru hăinuțele de botez ale bebelușului meu?

Pentru a alege mărimea potrivită, măsurați lungimea, înălțimea și circumferința pieptului bebelușului. Consultați apoi ghidul de mărimi al producătorului sau al magazinului de unde achiziționați hăinuțele. Țineți cont de faptul că bebelușii cresc rapid, deci este bine să luați o mărime puțin mai mare pentru a vă asigura că hăinuțele vor fi confortabile în ziua botezului.

 • Ce culori sunt recomandate pentru hainute botez bebelusi?

Răspuns: Tradițional, hăinuțele de botez au culori neutre, precum alb, crem sau pasteluri deschise. Albul este cel mai popular, simbolizând puritatea și inocența copilului. Cu toate acestea, puteți alege orice culoare care vă place sau care se potrivește cu tematica și decorul botezului.

Când este cel mai bine să cumpăr hainute de botez potrivite pentru iarnă pentru bebelușul meu?

Este bine să achiziționați hăinuțele de botez cu cel puțin 4-6 săptămâni înainte de eveniment. Acest lucru vă va oferi suficient timp pentru a face orice ajustări necesare și pentru a vă asigura că hăinuțele sunt gata pentru ziua cea mare. De asemenea, țineți cont de sezonul în care are loc botezul pentru a alege hăinuțe potrivite în ceea ce privește grosimea și materialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *