Lista cumparaturi nou-nascut

Lista cumparaturi nou-nascut

Sosirea unui copil implică nu numai responsabilități și schimbări mari, ci și multe cheltuieli, mai ales atunci când vine vorba de părinți tineri, care doresc să dea tot ce este mai bun celui mic și fac adesea greșeala de a cumpăra mai multe lucruri decât au nevoie. Cu toate acestea, în timp ce este adevărat că va trebui să cumpărați o mulțime de articole pentru copil, puteți economisi, de asemenea, mai ales dacă planificați înainte și rămâneți la lista cumparaturi nou-nascut pe care ați creat-o.

În acest articol, venim în ajutorul tuturor viitoarelor mămici și tătici, cu o listă a lucrurilor esențiale pentru mamă și bebeluș. Vă propunem o listă detaliată a tuturor elementelor de care aveți nevoie pentru a face față nașterii și îngrijirii copilului. În acest fel, puteți merge în căutarea lucrurilor în magazinele fizice și online, pentru a găsi cele mai bune oferte, fără a compromite siguranța sau confortul celui mic.

Ce trebuie să cumperi pentru un nou-născut?

 • Îngrijire bebe
 1. Scutece de unică folosință sau țesături pentru nou-născut;
 2. Șervețele umede pentru a păstra copilul întotdeauna curat;
 3. Șampon, gel de duș pentru bebeluși;
 4. Șosete pentru nou-născuți;
 5. Body-uri de bumbac;
 6. Pătură de bumbac, mai subțire sau groasă, în funcție de sezon;
 7. Pălărie sau căciuliță, în funcție de sezon;
 8. Set pentru a ieși cu copilul din spital – body, căciuliță, ciorapi, etc (articole vestimentare).
 • Alăptare și alimentație
 1. Lapte praf pentru copil, dacă nu puteți alăpta;
 2. Un încălzitor de biberoane;
 3. Câteva tetine;
 4. Sterilizator dacă aveți biberoane;
 5. perie pentru curățarea biberoanelor;
 6. Un prosop pentru a curăta mameloanele;
 7. Pompă pentru mameloane;
 8. Perna de alăptare pentru a face alăptarea mai confortabilă;
 9. Fotoliu pentru alăptat.
 • Haine bebe

Bebelușii cresc foarte repede, iar evident, multe hăinuțe nu vor mai fi bune de purtat, chiar la scurt timp după ce le-ați achiziționat. Pentru nou-născuți, mărimea zero este de aproximativ 50 cm, însă va fi mică în câteva săptămâni. Mai bine începeți să cumpărați deja dimensiunea următoare (54 cm).

Dacă se naște primăvara-varaꓽ

 1. 5-6 salopete cu capse, fără bretele sau cu mânecă scurtă;
 2. 3-4 pijamale;
 3. 3-4 seturi pentru a fi îmbrăcat la plimbare;
 4. șosete;
 5. 1 pălărie de bumbac;
 6. 1 muselină;

Dacă se naște toamna-iarnaꓽ

 1. 5-6 body-uri cu mânecă lungă;
 2. 3-4 perechi de pantalonași de pijama;
 3. 3-4 pantaloni pentru zi;
 4. 3-4 perechi de șosete de iarnă;
 5. 3-4 de seturi cu hăinuțe pentru a merge la plimbare;
 6. 2 căciulițe;
 7. 2 perechi mănuși;
 8. 1 pătură;

Pentru camera bebelușului

 1. Lenjerie de pat pentru bebeluș;
 2. Leagăn;
 3. Saltea de pat, nu prea moale;
 4. Pătuț portabil sau atașat de patul părinților (pătuț cosleeper) ;
 5. Suport pentru scutece și mobilier pentru a așeza hainele bebelușului și a le avea întotdeauna la îndemână;
 6. Vaporizator-umidificator pentru a menține un ambient perfect în cameră;
 7. Scutece și șervețele umede.

Maternitate

Nu așteptați ca ultimele zile până la nașterea bebelușului să vă tensioneze. Cunoașterea aspectelor amintite mai sus, va reduce anxietatea și temerile legate de sarcină și naștere. În timpul verificării listei, întrebați și clarificați îndoielile cu medicul, moașa. Pe măsură ce sarcina progresează, trebuie să faceți o serie de achiziții atât pentru mamă, cât și pentru nou-născut.

Se recomandă ca îmbrăcămintea să fie adecvată sezonului din anul în care va avea loc nașterea. Acest lucru vă ajută să aveți o listă de bază a lucrurilor de care veți avea nevoie în timpul șederii la clinică și când ajungeți acasă după naștere.

În această situație puteți opta și pentru un trusou pentru maternitate care cuprinde mai multe produse eficiente în aceste momente.

O listă generală de bază include următoarele lucruri:

 1. Păturică în dublu strat;
 2. 2 scutece din finet moale de bumbac;
 3. 2 perechi mănuși nou-nascut;
 4. Căciuliță tip bonetă;
 5. Căciuliță cu moț;
 6. Salopeta manecă lungă cu mănuși;
 7. Body mânecă lungă 7 capse;
 8. Body mânecă lungă 7 capse multistrat premium cu model;
 9. Pantaloni cu botoșei;
 10. 4 perechi pijamale;
 11. Ursuleți de pluș;
 12. 4 perechi de șosete;
 13. 3 scutece din bumbac;
 14. Perna de alăptare;
 15. Scaun auto.

Nu uitați să aduceți hainele nou-născutului spălate cu detergent special pentru bebeluși. Bebelușii au pielea sensibilă, în special în primele luni din viață. Este recomandat ca hainele lor să fie spălate separat față de cele ale adulților. De asemenea, mirosurile puternice ale detegenților și balsamurilor de rufe, nu sunt deloc indicate bebelușilor, ca atare, se vor folosi produse special create pentru bebeluși.

Pentru mămici, câteva articole vor fi necesareꓽ

 1. Cămăși pentru a dormi și a alăpta mai ușor;
 2. Halat;
 3. Papuci;
 4. Pompă pentru mameloane;
 5. Cremă pentru îngrijirea sânilor;
 6. Articole personale: Șampon, creme, machiaj, pastă de dinți și periuță de dinți, etc;
 7. Medicamente de uz comun.

Botez

În ceea ce privește botezul bebelușului, adesea, părinții optează pentru alb, acesta fiind adecvat atât pentru fetițe, cât și pentru băieței. În plus, albul simbolizează puritatea, inocența bebelușului. Pe plan internațional, în unele țări se impune că cel botezat să fie îmbrăcât în alb, însă la noi, nu există această tradiție.

Avem deci, posibilitatea de a alege dintr-o gama variată, fără să fim constrânși de anumiți factori. Iar dacă îți faci griji cu privire la bugetul pe care îl ai alocat trusoului, este important de reținut faptul că nu vei plăti mult pentru el. Bineînțeles, cu cat modelul este mai complex, cu atât costul va fi mai mare, însă nu exagerat. Totodată, dacă nu ai nicio idee cu privire la modelul trusoului, alege unul alb, bej, crem, pe care îl poți personaliza cu numele bebelușului și dată botezului, de exemplu.

Cand vine vorba de botezul bebelușului, trusoul se numără printre primele lucruri pe care le achiziționăm. Ziua botezului este unul dintre cele mai speciale evenimente atât pentru copil, cât și pentru părinții săi, dar nașii vor avea, de asemenea, o mulțime de emoții. Daca pregătești botezul copilului și vrei ca micuțul să arate perfect în această zi, ar trebui să iei în considerare o serie de factori care te ajută să alegi trusoul potrivit.

Credite:

Întrebări frecvente despre lista de cumparaturi nou-nascut

 • De ce am nevoie de o listă de cumpărături pentru un nou-născut?

O listă de cumpărături pentru un nou-născut vă ajută să fiți siguri că aveți toate lucrurile necesare pentru a avea grijă de copilul dumneavoastră. În plus, poate fi utilă pentru a vă organiza și a nu uita nimic important.

 • Ce trebuie să conțină lista mea de cumpărături pentru un nou-născut?

Lista dvs. de cumpărături ar trebui să includă elemente esențiale, cum ar fi haine pentru bebeluși, scutece, pătuțuri și accesorii pentru hrănire. Este important să decideți ce este esențial pentru dvs. și pentru stilul dumneavoastră de viață, în funcție de obiceiurile de viață și de nevoile copilului dumneavoastră.

 • Cât de mult ar trebui să cheltuiesc pe lista mea de cumpărături pentru un nou-născut?

Costul poate varia în funcție de marca și de calitatea produselor, dar este important să investiți în produse bune și sigure pentru copilul dumneavoastră. Încercați să găsiți echilibrul potrivit între calitate și preț și să vă încadrați în bugetul dumneavoastră.

 • Pot cumpăra lucrurile de care am nevoie pentru un nou-născut online?

Da, puteți achiziționa majoritatea lucrurilor de care aveți nevoie pentru un nou-născut online, inclusiv haine pentru bebeluși, scutece, accesorii pentru hrănire și multe altele. Însă este important să verificați întotdeauna recenziile și feedback-ul altor cumpărători, precum și politicile de returnare și de livrare ale magazinelor online de la care cumpărați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *