La ce se foloseste muselina

Trusou Botez Baiat din Muselina Alb si Paturica Bleu cu Volanas-1

 Ce este muselina?

Orientarea industriei textile către materialele naturale și tendința de păstrare a lor ca primă opțiune atunci când vine vorba despre piesele vestimentare pe care le purtăm sau care se regăsesc o perioadă lungă de timp în contact direct cu pielea reprezintă una din tendințele sănătoase din modă și motivul pentru care am ales să vă povestim astăzi despre muselină.

Originară din zona Bengalului și atribuită geografic zonelor din India și Bangladeshul zilelor noastre, muselina este o țesătură fină, ușor transparentă, confecționată integral din fibră de bumbac și a cărei utilizare cunoaște multiple întrebuințări.

Fie că vorbim de articole vestimentare sau piese textile întrebuințate în contact cu pielea – cum sunt scutecele și păturicile, matertialul oferă comfort sporit și de aceea este folosit cu succes în multiple moduri.

Proprietăți

Datorită texturii fine și a conținutului ridicat de bumbac care o situează în rândul materialelor ideale pentru confecționarea diferitelor articole vestimentare pentru copii, muselina este folosită cu precădere în trusourile pentru botez și se regăsește cu succes și în opțiunile disponibile pe pagina noastră.

Fiind o țesătură moale, neelastică, ușoară, compusă din bumbac 100% și cu aspect ușor încrețit, muselina prezintă o țesătură de pânză realizată prin dublă țesere. Procedeul presupune ca cele două straturi de pânză să fie împletite cu fir într-un interval regulat de tip grilă, iar materialul să fie șifonat suplimentar în procesul de producție.

Țesătura este ușor elastică din cauza șifonării dar nu conține elastan și este preferată pentru articolele vestimentare lejere, care nu strâng.

Caracterul fluid și textura moale o fac ideală pentru produsele ce urmează să intre în contact direct cu pielea fină a bebelușilor, transformând orice piesă componentă a trusourilor de botez într-o opțiune plăcută la atingere.

Trusou Botez Unisex Muselina Personalizat-1

La ce se foloseste muselina?

Țesătura aerată a muselinei permite eliberarea căldurii iar transferul aerului proaspăt o face să fie ideală atunci când se impune folosirea unui material care să „respire”. Croită pe diverse dimensiuni, ea poate fi folosită atât la înfășarea noului-născut, la acoperirea căruciorului atunci când este expus prelungit la soare pentru a proteja pielea micuților sau la acoperirea delicată a mamei și a fătului atunci când alăptarea în public o face să-și dorească o formă de protecție delicată, ceva care s-o ferească de ochii trecătorilor.

Atunci când este folosită în sezonul cald ea poate proteja pielea micuților și de praf sau de atingerea diverselor insecte, țesătura funcționând ca o plasă de protecție fără să limiteze trecerea aerului și permițând în același timp pielii să respire.

Pentru că este ușor de curățat și de uscat datorită calităților de care vă spuneam mai sus, șervețelele din muselină de bumbac pot fi folosite și ca protecție pentru hainele părinților atunci când bebelușul elimină aerul sau regurgitează laptele matern.

Textura sa absorbantă o transformă în materialul ideal pentru înfășat, păstrând pielea bebelușilor în contact cu un material care nu irită și care se pliază ușor la fiecare utilizare. Produsele din muselină nu se calcă, aspectul ușor încrețit permițând purtarea lor imediat după curățare și uscare. Această calitate îi sporește și  versatilitatea în utilizare.

Fie că vorbim despre păturica sau prosopul pentru bebeluș, fașa de botez, săculețul care păstrează săpunelul natural, pânza de mir cu capișon sau prosopelul pentru preot, muselina poate fi materialul folosit pentru confecționarea întregului trusou de botez și se regăsește în diverse variante de culoare și modele pe pagina noastră

Paturica alba din muselina pentru bebelusi 70*75 cm

Trusourile din muselină de bumbac 100% sunt ușor de personalizat și pentru că sunt realizate cu produse textile în dimensiuni generoase, piesele ce le compun pot fi utilizate și ulterior zilei botezului. Delicate cu pielea bebelușilor, produsele confecționate integral din muselină au avantajul de a nu cauza iritații sau disconfort, utilizarea lor fiind perfectă încă de la vârstă fragedă.

Vă punem la dispoziție o serie de culori și opțiuni de personalizare pentru ca modelul ales să devină unicat adăugând viziunea dumneavoastră în ceea ce privește setul ales pentru trusoul de botez.

Din dorința de a păstra un standard înalt de calitate, menționăm folosirea exclusivă a materialelor premium de cea mai buna calitate, cu certificare Oeko-Tex 100. Această certificare reprezintă garanția calității și atestă că toate textilele pe care le realizăm și comercializăm pe pagina noastră sunt testate împotriva substanțelor nocive și corespund celor mai înalte standarde, fiind sigure pentru pielea bebelușilor.

Moale, fină și extrem de plăcută la atingere, țesătura de muselină din bumbac poate fi folosită și la confecționarea diferitelor păturici sau articole de îmbrăcăminte pentru copii, opțiunile de integrare a ei în universul micilor utilizatori fiind nelimitate.

Vă invităm să descoperiți universul BelleCONCEPT și să accesați pagina noastră pentru a observa în detaliu opțiunile disponibile, sprijinul nostru în alegerea pieselor portivite nevoilor dumneavoastră fiind unul proactiv. Suntem aici pentru orice nelămuri aveți în legătură cu accesoriile pentru bebeluși, trusourile de botez  sau piesele vestimentare realizate în România și comercializate pe pagina noastră.

 

Credite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *