Cum alegem hăinuțele pentru botez?

 Cum alegem hăinuțele pentru botez?

Alegerea ținutei bebelușului este unul dintre cele mai importante aspecte legate de botezul său. Botezul micuțului este un eveniment unic în viața sa. Mai mult decât atât, deoarece bebele se află în centrul atenției, el trebuie să arate impecabil din toate punctele de vedere. Tocmai din acest motiv trebuie să faceți alegerea corectă atunci când cumpărați hăinuțele pentru botez.

Alegerea celei mai potrivite ținute este o adevărată aventură. Cu cât sunt disponibile mai multe variante, cu atât pare mai complicat tot procesul. Din această cauză, ne-am hotărât să facem un mic ghid pentru alegerea celor mai potrivite haine de botez.

Materialul potrivit pentru hăinuțele pentru botez

În primul rând, cei ce aleg hăinuțele de botez trebuie să fie foarte atenți la materialele din care sunt fabricate. Se acordă o atenție deosebită acestui capitol. Există câteva materiale principale care sunt utilizate pentru vestimentația de botez:

  1. Mătasea;
  2. Satinul;
  3. Bumbacul.

Pentru ținutele micuților este de recomandat să se utilizeze doar materiale 100% naturale. Acestea au rolul de a lăsa pielea micuțului să respire, dar și de a o proteja-o împotriva iritațiilor și a umezelii.

De exemplu, bumbacul este un material ce absoarbe foarte bine umiditatea. Este moale și plăcut la atingere, special pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Însă, în funcție de anotimp, se va alege și materialul.

Anotimpul, temperatura de afară, locul unde va fi organizată petrecerea botezului sunt toate aspecte foarte importante în alegerea materialului potrivit ținutei bebelușului. Vara vor merge mai bine hăinuțele realizate din mătase sau in, în timp ce iarna cele din lână sunt câștigătoarele.

Hăinuțele de la Belle Concept sunt realizate în atelierele din România până la cel mai mic detaliu. Apreciem calitatea și ne dorim ca micuțul tău să se simtă cât mai bine în hăinuțele de la noi. Așadar, acestea sunt realizate din materiale 100% naturale, certificate Oeko-Tex 100.

Confortul viitorului creștin

Hăinuțele pentru botez vor fi purtate de către micuțul tău în ziua celui mai important eveniment din viața sa. Acestea trebuie să fie cât mai confortabile cu putință, pentru a avea un eveniment reușit.

Bebelușul merită să se simtă confortabil în ziua în care toate privirile sunt ațintite asupra lui. O ținută prea strânsă pe corpul micuțului doar îl va agita. Copilul va trebui să poarte ținute un timp îndelungat.

Este foarte important ca părinții să se asigure de măsura potrivită. Chiar dacă hainele sunt mai largi, acest fapt doar va ajuta copilul să se simtă în largul lui. Nu se va simți constrâns de ceea ce poartă.

Bebelușul va avea suficientă libertate de mișcare. Alegerea nu ar trebui să fie bazată doar pe greutatea micuțului, vârstă și mărimea hainelor de zi cu zi.

Hăinuțele pentru botez sunt cu totul speciale, mai aparte. Este posibil să existe diferențe de mărimi de la un producător la altul. Din această cauză, dacă nu se poate merge cu micuțul la cumpărături, atunci trebuie consultat tabelul de mărimi, obligatoriu.

Un mic sfat… În cazurile în care nu sunteți siguri de alegerea făcută, puteți comanda două mărimi. Unii producători acceptă retururile și cu siguranță vor înțelege situația.

Pentru ținutele specifice botezului, copilul trebuie să fie măsurat în zona pieptului. Se vor adăuga 5 cm în plus. Hăinuțele trebuie să fie mai lărguțe și confortabile. Materialele, precum bumbacul, vor lăsa pielea micuțului să respire.

Pe sub ținuta de botez este indicat să fie utilizat un body. De exemplu, rochițele de botez pentru fetițe trebuie să fie moi la atingere. Altfel, vor creea senzații de mâncărime și disconfort.

Ceremonia Botezului va implica îndepărtarea parțială sau totală a hainelor bebelușului. Așadar, ele trebuie să fie cât mai ușor de utilizat, pentru a schimba bebelușul în timp util. Iar în cazul unor accidente, hăinuțele trebuie să fie cât mai simplu de curățat.

În timpul anotimpului cald vor fi recomandate hăinuțele cu mânecă scurtă, din țesături de bumbac sau mătase. Acestea vor permite pielii să respire.

Dacă timpul este răcoros, vor fi recomandate hăinuțele cu mânecă lungă, realizate din lână, ce vor ține căldură micului creștin.

Culoarea ținutei potrivite pentru botez

Culoarea este și ea un factor important în alegerea hăinuței potrivite pentru botez. Albul, fără îndoială, este cea mai populară culoare aleasă. Totul se datorează simbolisticii din spatele său.

Albul simbolizează puritatea sufletului micuțului, căruia urmează să i se ierte păcatele strămoșești și să fie acceptat în Casa Domnului. Ținutele moderne pentru botez sunt disponibile într-o gamă variată de culori și modele.

Pe lângă alb, majoritatea fetițelor vor fi îmbrăcate în nuanțe de roz, în timp ce băieții vor fi îmbrăcați în nuanțe de albastru. Uneori chiar și ținutele albe sau crem vor avea un accesoriu ce să le înfrumusețeze.

Culorile recomandate sunt cele vii sau pastelate, care să scoată în evidență frumusețea bebelușului creștin.

Stilul potrivit pentru copilul tău

Stilul este un alt aspect foarte important în alegerea ținutei potrivite. Desigur, materialul și confortul sunt pe primele locuri. Acesta depinde în funcție de tradiție, dar și de gusturile personale.

Ținutele moderne sunt alcătuite dintr-un costumaș sau o rochiță mai pompoasă, însă confortabile pentru micii creștini. În cazul în care sunteți adeptul tradiționalului românesc, există costumașe tradiționale, atât pentru fetițe, cât și pentru băieței, specifice din zonele de unde provin.

Părinții sunt singurii care știu cu adevărat ce este confortabil și potrivit pentru copilul lor. Pentru un stil retro, se vor adopta rochițele cu un tul sau care au o broderie de mătase și paiete.

Bugetul este și el un factor principal în alegerea ținutei. Din fericire, există modele potrivite pentru toate buzunarele. Unele modele sunt niște rochițe contemporane, care sunt mai scurte. Acestea sunt printre cele mai întâlnite.

Băiețeii vor fi mai ușor de îmbrăcat decât fetițele. Pentru ei se găsesc costumașe gata asortate, în timp ce pentru fetițe parcă o simplă rochiță este prea puțin. Băiatul, cât și fetița pot să-și completeze ținuta cu ajutorul unui papion cu inițialele lor inscripționate pe el.

Ținutele fetelor mai sunt asortate și cu ajutorul unor bonete, bentițe, în timp ce cele ale băieților vor avea o pălărie specifică.

Gama largă de ținute face posibilă alegerea uneia de vis pentru bebeluș. Rochițele și costumele noastre sunt special create pentru o astfel de ocazie, începutul vieții de creștin, ucenic al Domnului, simbol al perfecțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *