Cum aleg lumânarea de botez?

Cum aleg lumânarea de botez?

Viitorii nași se vor pregăti pentru botezarea copilului din toate punctele de vedere. Aceștia trebuie să achiziționeze inclusiv lumânarea de botez ce va fi aprinsă abia în biserică, prin intermediul căreia cel mic va primi lumină și i se vor călăuzi pașii în lumea duhovniciei.

Uneori, nașii se vor consulta cu părinții biologici pentru a face o alegere corectă, în funcție de tematica evenimentului. În cele mai multe cazuri, mama și nașa vor realiza împreună cumpărăturile.

Cum alegi lumânarea de botez potrivită?

Probabil că deja ai văzut că există o multitudine de tipuri de lumânări de botez, care mai de care mai frumoase. Unele sunt decorate cu flori naturale, altele cu flori artificiale, împreună cu jucării de pluș sau elemente brodate în formă de bebe sau alte figurine.

Dacă dorești să alegi o lumânare împodobită cu flori naturale, alege flori care nu provoacă alergii. Pentru a cumpăra lumânarea dorită, este recomandat să plasezi comanda din timp.

În cazul în care nu-ți dorești lumânări de botez decorate cu flori, poți opta pentru una care are pe ea elemente textile și brodate. Este o variantă mai practică, deoarece ornamentele sunt mai rezistente în cazul transportului.

Așadar, le poți comanda inclusiv online. Lumânările de botez cu accesorii textile vor fi asortate cu hăinuțele și trusoul de botez. Toate acestea se vor achiziționa de la magazine speciale.

Ce semnificație are lumânarea de botez?

Lumânarea de botez este simbolul luminii creștine, ce se va coborî asupra bebelușului și îi va ghida pașii în lumină prin viața de creștin. Lumânarea de botez este o binecuvântare inclusiv pentru ceilalți oameni aflați în biserică.

Aceasta este modul prin care copilul poate să vadă calea luminată și să fie ferit de rele. Ea va sta aprinsă pe toată durata botezului. Aceasta trebuie să fie păstrată toată viața.

Se mai spune că o astfel de lumânare este un cadou foarte valoros pe care orice bebeluș îl primește în ziua botezului său de la părinții spirituali. Unii părinți o vor folosi inclusiv în momentele grele din viață, deoarece aceasta este sfințită.

Lumânarea de botez va fi aprinsă inclusiv la băița de a doua zi, mai exact, în momentul în care cel mic este „scos din mir”. Lumânarea de botez poate să fie aprinsă de fiecare dată când cel mic își celebrează ziua de naștere.

Pentru ca părinții și copilul să se bucure de lumânare un timp îndelungat de acum încolo, ea se poate păstra într-o cârpă curată realizată din bumbac, depozitată într-o cutie specială alături de crenguțele de busuioc sfințit.

Pe vremuri, lumânarea de botez era folosită mereu când copilul se îmbolnăvea sau răcea. Mama aprindea lumânarea alături de o icoană și se ruga pentru ca Domnul să-i vindece pruncul.

În anumite părți din țară, o parte din lumânare se taie și se oferă nașei. Nașa o folosea de fiecare dată când voia să descântece copilul de deochi. Lumânarea de botez este importantă atât pentru nași, părinți, cât și pentru bebeluș.

Ei o pot aprinde de fiecare dată când se simt încercați pentru a primi bine cuvântare și ajutor în viața de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *