Care sunt cele mai bune materiale pentru îmbrăcămintea bebelușului?

Care sunt cele mai bune materiale pentru îmbrăcămintea bebelușului?

În orice magazin, toate hăinuțele pentru copii sunt adorabile și poate ești tentat/ă să le cumperi. Însă rolul pe care îl are îmbrăcămintea bebelușului este mai important decât să arate bine, mai ales pentru bebeluși. Aceștia sunt foarte sensibili și se pot irita destul de repede de la materialele greșite. Și cu siguranță vrei ca hăinuțele să fie rezistente. Îi vei schimba îmbrăcămintea odată ce crește, dar măcar nu o schimbi din cauză că se rupe o hăinuță.

Iar acest articol vin în ajutorul tău pentru a afla care sunt cele mai potrivite materiale pentru bebelușul tău. Astfel se va simți confortabil, fără iritații sau alte probleme și hăinuțele vor rezista până crește mai mare.

Ce trebuie să știi despre îmbrăcămintea bebelușului?

Deși poate ai impresia că doar materialele naturale trebuie folosite pentru bebeluși, acesta nu mai este cazul. Tehnologia din ziua de azi permite materialelor sintetice să poată fi folosite, ba chiar benefice pentru aceștia.

Când alegi materiale, orientează-te spre cele rezistente. Dacă ai prietene sau rude cu copii, cu siguranță ai auzit câte hăinuțe trebuie spălate zilnic. Iar bebelușii învață mișcări noi în fiecare zi, singura protecție dintre ei și podeaua fiind materialul hăinuțelor. Astfel, materialele bune sunt cele care rezistă atât la spălări cât și la mișcările bebelușilor.

Un alt element important este confortul. Bebelușul tău trebuie să se simtă confortabil în hăinuțe. Asta înseamnă că materialele trebuie să le permită să se miște fără restricții, pentru a nu duce la iritații ale pielii. Alege materiale ușoare și delicate, care vor avea grijă de pielea bebelușului tău.

Materialele trebuie să permită pielii să respire. Astfel, temperatura corpului poate fi corespunzător regulată, fără a se ajunge la diverse probleme. Iar controlul temperaturii corpului este crucială, deoarece micuții nu pot face asta singuri. Acest aspect se aplică și păturilor sau așternuturilor.

Acestea fiind zise, iată mai jos o listă cu cele mai bune materiale pentru bebelușul tău:

Cele mai bune materiale pentru îmbrăcămintea copilului tău

  • Bumbac

Versatil și natural, bumbacul este probabil cel mai ales material pentru îmbrăcămintea bebelușilor. Și există un motiv întemeiat pentru asta. Bumbacul este confortabil pentru bebeluși și îi menține uscați, deoarece absoarbe umezeala.

De asemenea, este un material care permite pielii să respire, ceea ce împiedică supraîncălzirea. Și da, supraîncălzirea este o problemă serioasă. Nu doar că duce la transpirație și iritații, dar e una din cauzele sindromului morții subite la sugari. Totodată, este un material cu proprietăți hipoalergenice care protejează chiar și cei mai sensibili bebeluși.

Dacă achiziționezi îmbrăcăminte din bumbac, asigură-te că este 100% din bumbac. Unele substanțe chimice sau coloranți pot duce la probleme ale pielii.

Și încă un mod prin care bumbacul te ajută – este ușor de întreținut, de spălat și petele se scot ușor.

  • Cânepă

Deși pare o alegere ieșită din comun, îmbrăcămintea din cânepă este o alegere bună pentru bebeluși. Este un material durabil și, precum bumbacul, devine tot mai moale la fiecare spălare. Are proprietăți anti-bacteriene, e rezistent la insecte și permite pielii bebelușului să respire. În acest fel, bebelușul nu va avea problemele legate de supraîncălzire.

Un dezavantaj al hăinuțelor din cânepă pentru bebeluși este că nu sunt atât de comune. Iar când găsești una, nu va fi cea mai ieftină. Dar poți căuta hăinuțe făcute dintr-o combinație de bumbac și cânepă pentru avantajele ambelor materiale.

  • In

Inul nu doar că este confortabil pentru bebeluși, dar este și foarte aspectuos. Designerii de top folosesc adesea inul pentru creațiile lor. Însă bebelușului tăi nu îi pasă de acest aspect. În schimb, îi pasă de faptul că inul îi permite pielii să respire și că absoarbe umezeala. Astfel este un material foarte bun în sezoanele care au umiditate și temperaturi crescute.

Totodată, este un material flexibil. Astfel, bebelușul tău se poate mișca cât de mult dorește și nu se irită.

  • Fleece

Fleece, sau polarul, este materialul pentru care să optezi în sezoanele reci. Fie natural sau sintetic, acesta este deosebit de moale și reține foarte bine căldura. În plus, nu se pătează, se poate spăla la mașina de spălat și se usucă ușor, fiind perfect pentru orice părinte.

  • Voal

Această țesătură este fină și subțire, ușor transparentă, dar foarte delicată la atingere. Permite aerului să circule , bebelușul având multă libertate. Țesătura este cel mai des folosită pentru rochițe de vară, fiind perfectă pentru sezonul cald cât și foarte aspectuoasă.

  • Muselină

Acest material este des întâlnit în confecționarea prosoapelor, a scutecelor din pânză și a păturilor. E de asemenea întâlnit în confecționarea tifonului. Pentru bebeluși, acesta este materialul care le permite pielii să respire cel mai mult. Chiar dacă nu multe hăinuțe au muselină, aceasta se poate găsi în căptușeală.

  • Bambus

Chiar dacă pare ciudat, bambusul este un material folosit pentru îmbrăcămintea bebelușilor, și este chiar bun. E rezistent, moale și confortabil, evitând de asemenea problema supraîncălzirii. Însă dacă bebelușul tău are iritații sau eczeme, evită bambusul. În producție sunt folosite substanțe chimice pentru a face bambusul destul de moale încât să fie transformat în material textil.

  • Cașmir

Un material bine recunoscut, cașmirul este un material deosebit de moale, perfect pentru pături și așternuturi. Purtarea hăinuțelor din cașmir nu este cea mai bună idee, deoarece materialul necesită atenție la spălare.

Un dezavantaj al acestui material este prețul, cașmirul fiind destul de scump. Însă merită să plătești extra dacă vrei să îi oferi bebelușului tău lux și confort în același timp.

  • Lână

Folosită încă din timpuri străvechi, lână este unul dintre cele mai bune materiale. Este naturală, ceea ce o face perfectă pentru bebelușii cu alergii la substanțe chimice. Îmbrăcămintea de lână este folosită iarna și în perioadele reci, deoarece menține foarte bine temperatura corporală.

  • Acrilul

Primul material sintetic din această listă, acrilul este similar cu lâna, fiind adesea confundat cu aceasta. Se folosește pentru hăinuțele de iarnă, deoarece menține bine temperatura corpului. În schimb, pielea bebelușului nu respiră, materialul fiind sintetic.

  • Nylon

Acest material sintetic se găsește în multe alte obiecte, precum covoare sau periuțe de dinți. Este ușor de spălat (la mașină), ușor de călcat și este rezistent șifonării.

Când achiziționezi îmbrăcăminte pentru bebelușul tău, ia în considerare sfaturile din articol și alege materialele potrivite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *