Lâna este un material ideal pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Câteva dintre beneficiile hăinuțelor din lână: sunt călduroase, moi, fiind aliatele bebelușului împotriva frigului. Însă, ea necesită îngrijire specială, deoarece lâna poate intra la apă sau să se lungească în timpul uscării.
Hăinuțele din lână de la Belle Concept sunt foarte plăcute la atingere. Materialul este 100% natural, hainele fiind chiar certificate Oeko-Tex 100. Hăinuțele din lână sunt printre cele mai ușoare de purtat.
Tendința înfofolirii copiilor cu cât mai multe hăinuțe în timpul sezonului rece se sfârșește atunci când hainele sale sunt realizate din lână. Acest material este unul de înaltă calitate, care oferă pielii bebelușului tău protecția necesară.
Care sunt beneficiile hăinuțelor din lână?
Lâna este un material testat de atât de multă lume, chiar și de către specialiști. Pielea copiilor în primele săptămâni de viață este foarte sensibilă. Din această cauză copilul va avea nevoie de anumite hăinuțe, mai speciale.
Lâna este o fibră subțire, ce nu va provoca mâncărimi pe piele. Chiar și hainele adulților pot fi făcute din lână. Așadar, iată câteva beneficii esențiale ale hainelor din lână:
1. Echilibrează temperatura corpului
Lâna este stratul ideal de care are nevoie un copil în timpul sezonului rece. Așadar, un paltonaș din lână va fi întotdeauna o alegere potrivită în sezonul rece. Însă, aceasta nu va lăsa corpul micuțului să se supraîncălzească. Unele hăinuțe pot fi purtate chiar și vara, deoarece oferă o senzație de răcorire.
2. Ajută pielea
Prin ajutarea pielii ne referim la faptul că lâna lasă pielea micuțului să respire. Hainele se pot purta direct pe piele și pe sub îmbrăcămintea specială.
Lâna are proprietatea de a absorbi o cantitate mare de vapori de umiditate. Așadar, corpul micuțului va rămâne uscat și el se va simți mereu confortabil.
3. Absoarbe apa
Lâna este un material care poate absorbi până la 35% din greutatea sa, fără ca bebelușul să simtă o senzație de umezeală. Chiar dacă pe piață mai există materiale impermeabile, nici unul nu poate întrece proprietățile lânii.
4. Mirosurile neplăcute sunt ținute la distanță
Lâna are o structură solzoasă, ca și un acoperiș. Ea conține și lanolină. Prin urmare va preveni dezvoltarea bacteriilor. Practic, lâna previne dezvoltarea factorilor ce redau un miros neplăcut.
Pielea bebelușului se va păstra mereu curată și frumos mirositoare. Lâna devine un fel de scut asupra pielii bebelușului.
5. Plăcută la atingere
Deoarece copiii au nevoie de haine plăcute la atingere și confortabile, lâna este un material care să le îndeplinească această nevoie. Totul se datorează conținutului de keratină. Această substanță este prezentă și în corpul nostru, asigurându-ne strălucirea părului.
Lâna este o fibră foarte subțire. Acești doi factori însumați au clasificat lâna pe primul loc între hainele cele mai confortabile de purtat în contact direct cu pielea.
6. Ține căldură (chiar dacă e udă)
Lâna are proprietatea unică de a ține căldură copilului, chiar și atunci când este udă. Este o alegere esențială atunci când îți dorești să reduci considerabil riscul hipotermiei. Paltonașul din lână este elegant și foarte călduros.
7. Ușor de întreținut
Lâna este un material ce are capacitatea de a se auto-curăța. Uneori trebuie doar aerisită. Însă, atunci când este spălată, se recomandă să se evite balsamurile sau detergenții nepotriviți.
Pe eticheta hainelor va scrie mereu modul cel mai adecvat de întreținere a articolelor de lână.
8. Ignifugă și anti-statică
Lâna este singura fibră naturală care rezistă împotriva focului. Acestea nu pun în pericol pielea bebelușului, având și proprietăți anti-statice.
9. Hipoalergenică
Lâna este un material hipoalergenic. Aceasta oferă o protecție ridicată împotriva razelor solare. Are capacitatea de a diminua durerile musculare, asigurând protecția termică. Lâna este materialul de care orice copil are nevoie în timpul sezonului rece.
10. Sustenabilă
Lâna este un produs natural, ecologic, biodegradabil și regenerabil. Lâna vine de la oi, care sunt tunse. Prin tunderea lor, ciobanii doar le ajută, deoarece lâna crește încontinuu, devenind atât de grea pe corpul animăluțului, încât aceasta poate să o ucidă.
Verifică dacă hainele din lână necesită spălare
Înainte de a spăla hăinuțele din lână, verifică dacă acestea au nevoie de spălare. Spre deosebire de alte materiale, lâna nu va necesita o spălare frecventă.
Este un material natural, dar și organic. Așadar, are proprietatea de a respinge murdăria. Mai mult decât atât, are capacitatea de a se curăța singură, fără a fi nevoie de nici un fel de ajutor.
Uneori va fi suficient ca hainele din lână să fie aerisite. Paltonașul din lână al bebelușului poate să fie doar pulverizat cu apă și lăsat la aerisit pentru câteva minute. Acesta va fi curat.
Însă, dacă totuși necesită spălare și întreținere după un „accident”, există câteva reguli de care trebuie să ții cont:
- Hainele din lână se spală în apă călduță, adică maxim 30 de grade. Hainele nu vor fi niciodată expuse la o căldură directă, deoarece căldura este dușmanul ei numărul 1, micșorându-le.
- În timpul spălării, lâna nu poate fi întinsă foarte mult sau strânsă în mână.
Desigur, lâna este o fibră elastică, însă trebuie avut grijă la deformările apărute după o prea mare acțiune asupra ei.
- Uscarea hainelor din lână se va realiza pe o suprafață plană, nici de cum atârnată sau agățată, deoarece se poate lungi materialul.
Este recomandată spălarea hainelor manuală, pentru a evita degradarea lor. Lâna este un material delicat care necesită să fie înmuiată și apăsată.
Se recomandă evitarea întinderii pe sârmă a hainelor de lână sau pe umerașe în timpul uscării. Materialul se poate scămoșa când este ud.
Hainele din lână sunt sensibile. Vorba aia „prea multă dragoste strică”. Așa este și în cazul lânii. Dacă ai excesiv de multă grijă de ea, s-ar putea să pățești contrariul. Așadar, Doar înmoaie hainele în apă pentru câteva minute, aproximativ 3-5.
Fără mișcări de răsucire și frecare, hainele din lână pot fi clătite cu aceeași apă cu care au fost spălate, pentru a se evita presiunea robinetului. Apa din vasul în care haina este spălată trebuie să fie schimbat de 2-3 ori, până ea devine limpede.
Aceleași acțiuni ușoare se vor realiza și în cazul uscării lânii. Nu este nevoie de o apăsare excesivă. Fii la fel de delicat ca și în timpul spălării.
Când hainele de lână sunt aproape uscate, pune-le pe o suprafață plană, fără a le atârna. Așa vei evita deformările hăinuțelor.