Alegerea corectă a unor lumânări de botez

Alegerea corectă a unor lumânări de botez

Primul eveniment important din viața unui nou-născut este botezul. Cuvântul ”botez” provine din limba greacă, al cărui sens este scufundarea, de aici tradiția scufundării în apă a copilului. Apa este simbolul vieții divine, rolul ei este de a purifica și spăla păcatele sufletului celor botezați. Ioan Botezătorul a proclamat botezul celui care se pocăiește pentru iertarea păcatelor, el a folosit apă din răul Iordan pentru a boteza oamenii, Iisus a fost el însuși botezat de Ioan în răul Iordan. Părinții, dar și nașii bebelușului vor avea parte de emoții intense, însă până la momentul mult așteptat, există câteva lucruri pe care, în calitate de naș și părinte, trebuie să le iei în considerare despre lumânări de botez.

Lucruri esențiale pentru botez

În afara hainelor, copilul va avea nevoie și de alte câteva lucruri. Astfel, adaugă pe lista de cumpărături lumânări de botez și trusou, indiferent de sexul bebelușului. Aceste două articole se pot personaliza în funcție de preferințe, dar în general, se optează pentru numele copilului, data nașterii, data botezului, etc. Trusoul include pânza de mir, fașa, prosop pentru preot și unul pentru bebeluș, sticluța pentru mir, săpun pentru preot. În ceea ce privește magazinele din care poți alege, nu doar în cele fizice poți găsi, ci și online. Alegând cea de-a doua variantă, vei putea să compari mai ușor prețurile, diversitatea de modele. Și desigur, această modalitate te va scuti de drumuri.

Care este semnificația unei lumânari de botez?

Botezul este primul sacrament dat noului creștin. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când sunteți copilul este nou-născut și aparține unei familii religioase. Botezul este fundamental și indispensabil, pentru că prin el, păcatul originar este spălat din suflet, făcându-ne curați și gata să-L primim pe Dumnezeu în viața noastră.

Pe lângă prezența unui preot care rostește cuvintele rituale și face gesturile necesare pentru ca noii credincioși să-și înceapă viață creștină, botezul implică folosirea anumitor obiecte, care capătă serie de semnificații profunde și simbolice. Există apă, desigur, care spală păcatul originar; uleiul, aplicat pe piept ca un scut împotriva ispitei și răului; albul, simbol al purității și renașterii; Și, în cele din urmă, lumânarea aprinsă, care este dată nașilor care îl însoțesc pe noul creștin și care Îl simbolizează pe Iisus, lumina lumii.

Simbolismul lumânării aprinse pentru a îndeplini ritualul botezului are origini străvechi și exprimă diferite aspecte ale vieții spirituale a nou-botezaților. Există tradiția creștină conform căreia bebelușul, prin Taina Botezului, va găsi lumina în viața lui sau a ei. Faptul că astăzi lumânarea este dată nașilor, acest aspect este semnificativ pentru rolul lor. Lumânarea dată în mâinile nașilor simbolizează faptul că nou-botezații nu vor trebui să-și facă singuri căutarea luminii, ci că aceste prezențe puternice și înțelepte (nașii) îl vor călăuzi în orice moment, pentru a-l ajuta, a-l sfătui și a-l face un adevărat creștin.

Lumânarea îi însoțește pe credincioși de-a lungul vieții lor religioase. De fapt, ea trebuie să fie adusă la biserică cu ocazia celorlalte sacramente. Este un fel de ”document de identitate” al credincioșilor, un permis care le permite accesul la celebrările religioase care însoțesc cele mai importante momente ale existenței lor.

Cum alegi lumânari de botez potrivite?

Sigur că vrei să alegi cea mai bună lumânare, dar nu știi ce să alegi. Nu îți face griji! Este destul de comun pentru ca acest lucru să se întâmple, dar în articolul de astăzi, vei vedea câteva aspecte în funcție de care poți alege lumânarea de botez. Cu toții ne dorim ca botezul să fie perfect. De aceea avem mereu grijă de hainele copilului, de biserică și de trusou și, bineînțeles, de lumânare. Pentru a veni în ajutorul tău, am pregătit câteva aspecte care te vor ajuta să alegi mai ușor.

Lumânările clasice sau cele personalizate?

Atât lumânările clasice, cât și cele personalizate sunt alternative excelente. Cele mai clasice sunt lumânările netede, fără decor și alte ornamente, potrivite pentru acei oameni care sunt mai tradiționali cu ritualul liturgic, iar alții optează pentru lumânări de botez personalizate, pentru a da evenimentului o notă personală. Oricare dintre ele este o alegere excelentă, trebuie doar să alegeți stilul care vă place. Ambele îndeplinesc aceeași funcție.

Cât de mare trebuie să fie lumânarea?

Vei găsi diferite lungimi și grosimi diferite de lumânări de botez. Mulți le aleg pe cele de 40 cm lungime și 3.5 în diametru. În realitate, orice model ai alege, nu se va consuma prea curând, iar toate vor servi aceluiași scop. Și dacă cumperi un model prea mare, îl poți păstra ca suvenir, pentru că nu va fi consumat atât de repede.

Care sunt cele mai spectaculoase lumânări de botez?

Lumânările personalizate sunt acum la modă. Unii aleg să personalizeze numele copilului pe lumânare, în timp ce alții preferă să cumpere lumânări cu decorațiuni variate pentru copii. Ele pot fi, de asemenea, personalizate în ton cu trusoul, tematica. Chiar și așa, lumânările clasice sunt încă în cerere, nu ies niciodată din stil! Dar cele mai originale sunt, fără îndoială, cele personalizate cu data botezului, numele copilului sau orice altceva se dorește. Spectaculoase sunt și cele cu jucării atașate de lumânare, ori alte figurine tematice (de exemplu, dacă tematica botezului este îngeri, se poate face și lumânarea cu elemente ce conțin îngeri).

Ce fel de decorații poate avea o lumânare?

O mulțime! Ai lumânări de botez cu tul și decorațiuni frumoase. De asemenea, le ai pe cele pe care s-au imprimat imagini cu îngeri, animale, cum ar fi berze sau porumbei, reprezentări florale, figuri geometrice frumoase. De asemenea, jucăriile de pluș sunt și ele la mare căutare și pe bună dreptate, sunt tare drăguțe și interesante. Acesta este marele avantaj de a avea posibilitatea personalizării lumânării. În general, lumânarea este bine să fie albă, deoarece albul simbolizează inocența și puritatea nou-născutului, dar elementele decorative pot fi alese în orice culoare.

Religia creștină abundă în tradiții și obiceiuri ce sunt păstrate cu sfințenie. Simbolistica acestora provine din credință, iar lumânarea este printre cele mai des folosite, în ceea ce privește obiectele de cult. Pentru botez, aceasta va fi aleasă în funcție de preferințe, de sexul copilului, iar modelele existente pe piață sunt extrem de variate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *