Trusouri de botez în funcție de stilul și tematica evenimentului

Trusouri de botez în funcție de stilul și tematica evenimentului

Botezul este prima taină la care participă orice creștin, având o însemnătate mult mai profundă decât se lasă să se vadă. Lumea spiritualității este vastă, iar pentru părinți, botezul minunii vieții lor este plin de emoție. Astfel, unele trusouri de botez trebuie să fie în ton cu tematica și stilul evenimentului. Acesta este un set de obiecte importante, fără de care sfânta slujbă nu s-ar mai desfășura ca atare. Însă, ceea ce nu toți părinții cunosc, este că acesta poate să fie personalizat după bunul plac.

Din ce este compus trusoul de botez?

Trusoul de botez se pregătește de către nașii celui mic. Acesta conține elemente semnificative și importante, în spatele cărora există o poveste frumoasă, care vor însoți copilul în călătoria sa spirituală pe drumul cel drept împotriva răului.

În funcție de tradiție, tematică și stil, acesta va fi compus din:

  • lumânarea de botez – odată aprinsă, ea semnifică lumina ce-i va călăuzi pașii micuțului pe tot parcursul vieții sale, care este un dar de la cel de sus;
  • prosopul pentru preot – este un prosop mai mic, pe care-l va folosi părintele pentru a se șterge pe mâini;
  • săpunelul – acesta poate fi decorat cu o bentiță frumoasă în ton cu stilul evenimentului; săpunul este folosit tot de către preot pentru a se spăla pe mâini înainte de slujba propriu-zisă;
  • sticluța de mir – aceasta va fi umplută cu ulei de măsline care va fi mai apoi transformat în mir sfânt; sticluța trebuie să fie îmbrăcată în tot cu celelalte elemente, iar mirul sfânt va fi folosit până la epuizare în fiecare zi pentru binecuvântarea micuțului;
  • fașa, prosopul mare – vor fi folosite pentru copil, după ce este scos din cristelnița; ambele obiecte se pot personaliza după eveniment, încât ele să rămână amintiri de neuitat, atât pentru copil, dar în special pentru părinți;
  • cufărul sau cutia – este obiectul în care va fi păstrat întreg trusoul; la fel ca și celelalte, poate fi personalizat în funcție de tematica botezului; de exemplu, dacă organizezi o petrece cu animăluțe, atunci cutiuța poate reprezenta necuvântătorul favorit al celui mic.

Unele trusouri de botez vin în dotare cu hăinuțele specifice.

De ce să alegi trusouri de botez pe tematica evenimentului?

Alegerea unor trusouri de botez este o sarcină destul de dificilă care implică multă documentare, dar și înțelegere între nași și părinți. Cu toate acestea, un asemenea set important pe tematica evenimentului poate aduce o notă de originalitate și personalitate ceremoniei.

Întreg trusoul oferă o notă de personalitate și originalitate ceremoniei, transformând evenimentul într-unul memorabil pentru toți participanții. De exemplu, dacă optezi pentru o tematică religioasă, cât mai simplă, atunci lumânarea de botez poate să fie decorată cu simboluri religioase.

Hăinuțele cu care va fi îmbrăcat cel mic pot avea însemne religioase sau mici aripi de îngeri pe spatele lor, pentru a simboliza puritatea celui mai nou membru al familiei.

În altă ordine de idei, în cazul în care evenimentul adoptă o tematică regală, atunci se pot alege elemente specifice, precum sticluța de mir poate avea pe post de dop o mică coroniță sau lumânarea să fie decorată cu o mascotă tip prințesă sau prinț, în funcție de sexul bebelușului.

De asemenea, prosopelul și fașa pot fi brodate cu o ați aurie din care să se scrie numele copilului sau un mesaj frumos din partea nașilor.

Alegerea unor trusouri de botez conform tematicii aduce o notă de coerență și armonie pentru întreg evenimentul. Indiferent de stilul ales, cu siguranță se vor găsi modelele potrivite pentru a completa ceremonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *