Trusou pentru botez – Tot ce ai nevoie pentru un botez reușit

Trusou pentru botez - Tot ce ai nevoie pentru un botez reușit

Ritualul botezului este primul și cel mai important eveniment din viața oamenilor. El simbolizează mai mult decât o simplă încreștinare. O să descoperim în acest articol ce este un trusou pentru botez și cât de important este acesta pentru eveniment.

Un botez creștin se organizează în biserică, unde preotul îi va deschide bebelușului calea spre o viață binecuvântată și luminoasă, alături de Dumnezeu.

Dintr-o parte în alta a României, fel și fel de tradiții și pregătiri au loc. Și chiar dacă diferă între ele, toate au un punct comun: scopul tainei botezului.

Începând de la pregătirile fizice, cu hăinuțe, trusou și lumânări, până la cele spirituale, un botez ortodox este printre cele mai frumoase momente din viața copilului.

Apropierea de cele sfinte și iertarea păcatelor semnalizează un drum pavat cu iubire pentru prichindel. Nașii de botez îi vor deveni părinți spirituali. Ei au rolul de a-i călăuzi pașii pentru a se feri de rele și de ispite.

Bebelușul se naște păgân, iar după ce nașa de botez la creștinat, poate fi înapoiat la părinții lui spirituali. Întregul eveniment este presărat de fericire, dar poate fi o adevărată aventură să găsești cele necesare pentru tot ce trebuie pentru botez.

Ce este un trusou pentru botez?

Trusoul pentru botez este un lucru necesar, fără de care slujba religioasă nu poate avea loc. El conține diverse obiecte importante pentru bebe și preot. Practic, trusoul pentru botez poate fi definit ca fiind un pachet ce conține:

 • sticluța pentru mir;
 • pânza pentru mir;
 • fașa;
 • prosopul mare pentru bebeluș;
 • prosopul mic pentru preot;
 • săpunul pentru preot.

Fiecare are o semnificație aparte, care este completată la rândul ei de:

 • lumânarea de botez;
 • cruciulițele pentru invitați;
 • hainele de botez pentru bebe.

O nașă de botez se va ocupa în special de îmbrăcămintea pentru botez a bebelușului. Așadar, în funcție de sexul celui mic, se vor alege costumașele, ce vor simboliza renașterea ca și creștin.

Truosu botez complet fetițe

BelleConcept ți-a pregătit cele mai frumoase pachete complete pentru botez. Datorită lor, evenimentul va fi transformat într-o adevărată amintire specială, care poate fi păstrată ani și ani de zile.

Cu siguranță și fetița ta se va bucura de primele sale hăinuțe ca și proaspătă creștină. Amintirile sunt printre singurele lucruri ce nu ți le poate fura nimeni, motiv pentru care este important să ai grijă de ele.

Vei găsi diferite costumașe, începând de la rochițe fabuloase, ce vor fi completa lumânările de botez pentru fetițe, decorate în aceeași manieră precum rochița.

Trusoul va fi la rândul său realizat în tocmai pentru cea mică. Ai posibilitatea de a opta pentru imprimeuri simpatice, cusute în atelierul lor, decorate cu:

 • perle;
 • dantele;
 • modele tradiționale românești;
 • broderie pe post de mesaj de la nași.

Costumașele vin în diverse culori și dimensiuni, create din materiale speciale, certificate Oeko-Tex 100. Astfel, ele sunt prietenoase cu pielea sensibilă a prințesei tale, fiind fabricate doar din materiale non-toxice și non-alergice.

Selecția de rochițe pentru botez conține modele variate, comode și elegante, care pun în evidență frumusețea bebelușii. La ei vei găsi tot ce ai nevoie pentru primul mare eveniment creștin din viața copilului tău.

Rochițe botez

Rochita de botez este prima și cea mai importantă haină pe care prințesa o va purta. Întreaga căutare cade pe nașa de botez, care are obligația de a găsi o rochiță elegantă și comodă sau o fustiță cu o cămășuță în funcție de preferințe.

Atent lucrate, rochițele pentru un botez ortodox sunt realizate din cele mai moi materiale și prietenoase cu pielea bebelușilor. Alte articole care fac parte din îmbrăcămintea de botez sunt:

 • paltonașe;
 • bonețică;
 • botoșei;
 • bolero;
 • cămășuță;
 • costumaș tradițional;
 • pardesiu.

Bebe va purta în ziua botezului 2 rânduri de haine:

 1. Când merge la biserică – hainele vor fi cumpărate de părinți;
 2. Când este gata ritualul botezului – hainele vor fi cumpărate de către nașii de botez.

Hainele  trebuie să fie comode, realizate doar din materiale naturale, care să nu conțină nici un fel de substanță toxică pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Este necesar ca rochița să fie puțin mai lărguță, pentru ca micuța prințesă să se poată mișca în voie.

Lumânări botez fetiță

Un botez creștin nu poate avea loc fără lumânarea sfântă de botez. Ea semnifică intrarea în lumea creștinătății prin lumina binecuvântării. Prin aprinderea ei, lui bebe îi sunt iertate păcatele strămoșești, prin care ca și proaspătă creștină își croiește pașii pentru o viață alături de cele sfinte.

Dumnezeu este lumina, iar de la botez nu se poate ca aceasta să lipsească. Așadar, lumânarea creează o atmosferă veselă, caldă și plină de armonie, deoarece botezul este unul dintre cele mai fericite evenimente din viața proaspetei creștine.

Lumânările pentru botez sunt splendid decorate pentru a se asorta cu trusoul și îmbrăcămintea fetiței. Aranjamentul lor nu va dispărea nici peste ani de zile.

Astfel, aceleași culori, petale de flori și jucării de pluș vor aduce zâmbetul pe buze membrilor familiei exact ca și în prima zi. Ai ocazia de a completa lumânările de botez cu rochițele și trusoul potrivit, special create pentru prințesa ta.

Trusou pentru botez complet băieți

Primul eveniment din viața micuțului tău merită să fie transformat într-o amintire specială, de care să vă aduceți aminte și peste ani. Așadar, BelleConcept ți-a pregătit costumașe care să respecte unele tradiții sau care să-l pună în lumina reflectoarelor pe proaspătul creștin.

Cu pași mărunți și timizi, bebe devine acum parte din lumea creștină, fiind acceptat în biserică prin intermediul tainei. Pentru acest moment minunat și unic el are nevoie de cele mai frumoase articole pentru botez.

Trusourile pentru băieței sunt cusute tocmai în atelierul BelleConcept®, iar materialele sunt certificate Oeko-Tex 100. Aceasta atestă faptul că tot ce va intra în contact cu pielea sensibilă a bebelușului nu este toxic sau nociv, ba din contră, materialele corespund celor mai înalte standarde de calitate și siguranță.

Trusoul pentru botez complet vine la pachet cu lumânarea de botez realizată din ceară naturală și costumașul prințului. Toate elementele sunt foarte importante pentru un ritual de botez reușit.

Poți să-l deghizezi în Micul Prinț sau într-un prinț elegant, ce tocmai a venit pe lume să încânte inimile familiei.

Trusou pentru botez băieți

În gama lor vei găsi doar trusouri pentru băieți de o calitate superioară, realizate cu cea mai mare atenție. Materialele sunt prietenoase cu pielea sensibilă a celui mic.

Frumos împachetate și împodobite, trusoul de botez pentru băieți este fabricat dintr-un material moale. Acesta conține absolut tot ce este necesar pentru ritual:

 • prosop pentru bebeluși;
 • pânză de mir;
 • sticluță de mir;
 • fașă;
 • săpun;
 • prosop pentru preot.

Trusoul este un dar din inimă din partea părinților spirituali, adică nașilor de botez. Apariția sa în viața familiei este un eveniment cu totul special, ce trebuie să fie sărbătorit ca atare.

Astfel, la BelleConcept vei găsi cele mai frumoase trusouri, ce pot fi personalizate. Ele sunt împachetate într-un cufăr magic sau o cutie foarte rezistentă cu capac transparent.

Lumânări botez băieți

La fel ca și la fetițe, lumânarea joacă un rol foarte important în ritualul botezului. Aceasta semnifică acceptarea în lumea creștină a micului prinț, a cărui pași îi vor fi ghidați pentru a face bine pe oriunde se duce.

Lumânarea de botez este unul dintre principalele elemente care nu pot lipsi de la nici un botez. Vei găsi sub forma unor modele diferite, ce se asortează cu trusoul și costumașul de botez ales. Ai posibilitatea de a achiziționa tot ce ai nevoie ca și pachet întreg, unde te va aștepta și o reducere.

Costume botez băieți

Fiecare prințișor are nevoie de costumul lui special care să marcheze primii săi pași în lumea duhovniciei. Începând de la modele de vară, până la cele de iarnă, materialele vor lăsa pielea sensibilă a copilului să respire indiferent de anotimp.

Costumașele sunt foarte comode, asortate cu:

 • pălărioare;
 • botoșei;
 • sacouri cu veste, etc.

Toate produsele sunt atent lucrate , fabricate în România, în serii mici, cu cel mai mare respect și iubire pentru domnișorul tău.

Hăinuțe de botez – sfaturi pentru alegerea hăinuțelor potrivite

Chiar dacă tradiția spune că îmbrăcămintea de botez a bebelușilor trebuie să fie achiziționată de către nașă, este important ca hăinuțele să fie alese după o sfătuire atentă cu părinții biologici.

Felul în care arată hainele, dar și comoditatea lor sunt foarte importante. Este indicat ca hăinuțele de botez să fie achiziționate cu un număr mai mare, pentru a nu deveni incomode micuțului. După taina botezului, cel mic va sta toată ziua îmbrăcat cu ele.

Prin urmare, nu îl pot incomoda sub nici o formă, deoarece el va deveni agitat și va plânge neîntrerupt. Atunci când vine vorba despre model, costumașul de botez trebuie să se potrivească cu tematica evenimentului. Bebe va fi în centrul atenției, deci el va avea cele mai frumoase hăinuțe.

Ține cont și de anotimpul în care are loc botezul, deoarece vei găsi imbracaminte de botez potrivită pentru vară sau pentru iarnă.

La fel trebuie să ai în vedere și vârsta celui mic, deoarece unii părinți respectă tradiția și-și botează copilul după 40 de zile de la naștere, în timp ce alții preferă să aștepte până ce bebe este mai mare din motive personale.

Hăinuțele trebuie să fie asortate cu trusoul și lumânarea de botez. Ele vor fi realizate doar din materiale prietenoase cu pielea celui mic. Se pot și personaliza cu un mesaj brodat din partea nașilor.

Articole pentru bebeluși

Venirea pe lume a unui nou membru al familiei aduce cu sine multe bucurii, dar mai ales responsabilități. Acum, o viață depinde și are nevoie de dragostea și căldura ta.

Când vine vorba despre copilul tău, i-ai oferi tot ce este mai bun și mai de preț pentru a se simți iubit. Astfel, vei alege o păturică specială, care la rândul ei să se asorteze cu lenjeria de pătuț și accesoriile aferente:

 • păturicile – sunt realizate dintr-un material moale, din bumbac; scopul lor este de a-i ține de cald lui bebe și pentru a-l face să se simtă protejat.
 • lenjeriile de pătuț – la rândul lor sunt fabricate din bumbac, în diverse culori și modele, care contribuie la un somn odihnitor și o dezvoltare armonioasă; pielea sa va rămâne protejată;
 • trusoul de maternitate – este un set construit din 7 sau 11 piese, esențial pentru proaspetele mămici, care conține tot ce ai nevoie pentru bebe; mai există o variantă cu 4 piese care ajută în primii pași ca și părinte;
 • accesorii – sunt cele ce vor aduce zâmbetul pe fața oricui le vede; printre acestea se numără căciulița tricotată, bonețica și botoșeii.

La ei vei putea găsi tot ce ai nevoie. Mai mult decât atât, toate lucrurile sunt realizate din materiale prietenoase cu pielea fină a bebelușului, fiind certificate Oeko-Tex 100.

Jucării pentru bebeluși, cadoul ideal pentru cei mici

După un botez creștin, copilul merită jucării pe măsură. Sunt modul prin care acesta se poate dezvolta din toate punctele de vedere: fizic, psihic și emoțional.

Joaca este ritualul prin care imaginația și creativitatea sparge filtrele umane, prin care cel mic se visează un bucătar de renume sau un constructor meticulos.

Toate jucăriile ce lei vei găsi aici sunt realizate din lemn, frumos colorate, destinate dezvoltării cognitive și fizice a copiilor. Motricitatea fină trebuie antrenată încă de la cele mai mici vârste, motiv pentru care vei găsi jucarii colorate pentru toate vârstele.

Copilul tău învață cel mai bine prin joacă, deoarece este o modalitate distractivă prin care nu se simte stresat de împrejurimi. El are posibilitatea de a învăța:

 • legumele și fructele;
 • formele geometrice;
 • culorile;
 • cum să pescuiască;
 • cum să gătească;
 • ce înseamnă echilibrul;
 • cum să meșterească și multe altele.

Cu siguranță este cel mai potrivit cadou pentru copii. Jocul este precum o artă pe care doar cei mici o mai pot deține. Noi, oamenii mari, datorită grijilor, filtrelor formate și stresului cotidian, ar trebuie să învățăm de la cei mici să mai copilărim puțin.

Lasă-ți copilul să se joace, să se bucure de ceea ce le oferă această perioadă a vieții lor. Copilăria înseamnă punctul de pornire în viață, baza caracterului lor, care nu poate fi modelată în alte metode, decât prin joacă.

Jocul este cunoaștere, descoperire, educație și mai ales dezvoltare. Bebe are nevoie de toată atenția pentru a avea parte de cele mai frumoase momente ca și proaspăt creștin.

Întrebări frecvente despre trusou pentru botez

 • Ce trebuie să conțină un trusou pentru botez?

Un trusou pentru botez poate include o mulțime de elemente, dar cele mai comune sunt: haină de botez, căciuliță sau bonetă, șosete sau ciorapi, păturică, prosop sau batistă pentru șters fața copilului, lumânare de botez și o cutiuță pentru păstrarea lucrurilor.

 • De unde pot cumpăra un trusou botez?

Trusourile pentru botez se pot achiziționa de la magazine de articole pentru copii, magazine de accesorii și articole religioase sau online, de pe site-uri specializate în produse pentru botez precum BelleConcept.ro.

 • Care sunt materialele potrivite pentru trusoul de botez?

Materialele cele mai potrivite pentru trusoul de botez sunt cele moi și delicate, cum ar fi bumbacul, satinul, dantela sau matasea. Este important ca acestea să fie confortabile și să nu irite pielea sensibilă a copilului.

 • Cât costă un trusou?

Prețurile pentru trusourile de botez pot varia în funcție de materialul, design-ul și calitatea produsului. Acestea pot începe de la câteva zeci de lei și pot ajunge și la câteva sute de lei, în funcție de preferințe și buget.

 • Când ar trebui să cumpăr un trusou botez băieți?

Este recomandat să cumpărați un trusou pentru botez cu câteva săptămâni înainte de eveniment, astfel încât să aveți suficient timp să căutați și să alegeți produsul potrivit. Este bine să luați în considerare și posibilitatea de a face comenzi personalizate, care pot necesita mai mult timp pentru a fi realizate.

Un gând pe "Trusou pentru botez – Tot ce ai nevoie pentru un botez reușit"

 1. Pingback: Trusouri baieti pentru botez – ce materiale sunt potrivite? – reporterliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *