Ghidul complet pentru alegerea unui costum bebe botez

Ghidul complet pentru alegerea unui costum bebe botez

Botezul este ritualul care majoritatea oamenilor îl respectă și îl fac pentru a putea să fie purificați și pentru a intra în comunitatea creștină. Ziua botezului este una dintre cele mai importante zile din viața ta, chiar dacă tu nu ți-o aduci aminte. În ziua respectivă copilașul trebuie să fie îmbrăcat frumos. Are nevoie de un costum bebe botez potrivit pentru el, culoarea perfectă, materialul să fie unul de calitate și confortabil pentru el. De altfel, are nevoie și de trusou, iar în acest trusou se află costumul care va fi purtat de către copil la ceremonia de botez și la petrecerea care va urma după botez.

Alegerea costumului nu este ușoară, deoarece diversitatea costumelor în ultimii ani este foarte mare. Ai o gamă largă de unde alege, de la culori, la mărimi, la materiale, texturi, finisaje și multe alte detalii. Există chiar și costume care pot să fie personalizate sau care să se asorteze cu vestimentația părinților.

Achiziționarea lui poate să fie puțin mai costisitoare, deoarece vrei ca bebelușul tău să arate foarte bine în aceea zi specială și să fie admirat de restul lumii. De altfel, sezonul în care botezul va avea loc este și el important.

Alegerea unui costum bebe botez potrivit

Procesul de alegere al costumului pentru copilașul tău este unul greoi și destul de costisitor, însă și frumos. Aici este un ghid care te ajută să alegi costumul potrivit:

 • Mărimea costumului – trebuie să te asiguri că știi ce mărime are copilașul tău și kilogramele pe care le are, pentru a alege costumul potrivit. Costumul poate să fie mai mare puțin pentru a nu prezenta un disconfort pentru bebeluș. Iar, probarea costumului înainte de cumpărare ar fi ideal.
 • Comoditatea – costumul trebuie să fie fabricat din materiale moi, fine și care să lase pielea să respire pentru a putea ca bebelușul să se simtă cât mai bine în el.
 • Sezonul ceremoniei de botez sau vremea în ziua respectivă – verificați vremea din ziua botezului sau asigurați-vă că bebelușul are costumul potrivit pentru sezonul în care vrei să ții botezul. Dacă este cald, poți opta pentru un costum din materiale delicate și respirabile. Iar dacă este rece, poți să alegi un costum bebe botez dintr-un material mai gros.
 • Design-ul costumului – există o diversitate de costume pentru bebeluși pe piață, chiar poți să-l și personalizezi după preferințele pe care le ai, să îl faci la comandă. Poți să alegi un costum clasic, tradițional sau modern, cu detalii speciale sau minimalist.
 • Bugetul alocat – așa cum am spus și mai sus, achiziționarea unui costum este costisitoare, așa că stabilește-ți un buget și nu-l depăși. Procesul de căutare și alegere al costumului va fi mult mai ușor.

Diversitatea costumelor de botez

Varietatea costumelor pentru ceremonia de botez al unui copil este foarte diversă. Unele dintre aceste modele sunt următoarele:

 • Costum tradițional cu pantaloni și sacou – acesta este fabricat din materiale, ca de exemplu, satinul, tafta sau bumbacul. Acest model de costum este unul elegant și clasic.
 • Salopetă de botez – salopeta este o varianță bună pentru bebeluș. Aceasta este doar dintr-o bucată, care este foarte adorabilă îmbrăcată pe un bebeluș. Realizarea ei se face din diferite materiale.
 • Costumul cu pantaloni scurți – acest tip de costum este perfect pentru ceremoniile de botez care se petrec într-un sezon cald sau într-o locație unde este foarte cald. Astfel, copilul se simte comod și în largul său.
 • Costumul marinăresc – acest costum este foarte iubit de părinți și este realizat cu ajutorul unei bluze cu guler sau a unui sacou și a unor pantaloni asortați. Culorile predominante fiind albastrul și albul.
 • Costum minimalist și modern – acesta este o variantă dacă vrei să-ți îmbraci copilul într-un costum bebe botez modern. Costumul minimalist nu are la fel de multe detalii și are linii curate, iar culorile folosite la costum pot să fie pastelate sau doar alb.

Miturile legate de botez

Există o gamă destul de mare de mituri legate de botez știute în principiu de majoritatea lumii, dar în special de oamenii mai învârstă. Unele dintre acestea sunt următoarele:

 • „Dacă bebelușul nu este botezat în primele săptămâni de viață, copilul va fi expus la pericole” – ceea ce vrea acest mit să transmită este că întârzierea botezului poate aduce, și expune copilul la forțe malefice și lucruri negative. Dar, de fapt, botezul semnifică un angajament pe care tu ca părinte trebuie să-l faci pentru copilul tău.
 • „Dacă nu este botezat, copilul nu va merge în rai” – prin acest mit se înțelege faptul că dacă bebelușul nu este botezat, acesta nu va avea o relație cu Dumnezeu sau va fi una foarte slabă.
 • „Apa sfințită în botez are proprietăți vindecătoare” – există tradiții care spun că această apă sfințită la botez are proprietăți vindecătoare, însă aceasta este o reprezentare religioasă care arată purificarea sufletului.
 • „Nașii trebuie să fie norocoși sau să aibă puteri magice” – mitul vrea să spună că nașii trebuie să fie norocoși și să aibă o influență pozitivă asupra bebelușului. Însă, acest lucru nu este chiar așa. Nașii sunt aleși în funcție de încrederea pe care părinții o au și sprijinul pe care părinții spirituali îl oferă familiei și copilului.
 • „Dacă nașii nu își îndeplinesc responsabilitățile, copilul va fi blestemat” – mitul acesta sugerează neimplicarea nașilor în viața copilului, iar acesta fiind blestemat. Însă, nașii au o responsabilitate față de copil și de familie pe plan sufletesc și moral, iar puterile negative nu sunt implicate.

Astfel, există mituri legate de ceremonia de botez care sunt doar mituri și de care nu trebuie să te temi. Iar alegerea unui costum bebe botez pentru copil trebuie să fie făcută cu grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *