Botezul perfect: Cum să planifici o ceremonie de neuitat

Botezul perfect: Cum să planifici o ceremonie de neuitat

Botezul perfect este primul eveniment important din viața oricărui copil și mai ales al familiei sale. Este momentul în care cei mici își primesc numele de botez și este acceptat în Casa Domnului. Mai mult de atât, lumina îi va călăuzi de acum pașii prin viață, pentru a putea face doar alegeri demne de un creștin.

Planificarea ceremoniei de botez poate să fie o sarcină copleșitoare, dar cu puțin ajutor și organizare, devine o ceremonie de neuitat, unică și plină de fericire. Vom descoperi împreună câteva sfaturi și idei despre cum să planifici un botez reușit.

sfaturi pentru botezul perfect

4 pași simpli de organizat un botez excepțional

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să alcătuiești lista de invitați. În cazul nunților, acestea se trimit cu cel puțin 3 luni înainte ca evenimentul să aibă loc, însă, în cazul unui botez, se trimit chiar și de când se află vestea cea mare.

Însă, o parte din mame aleg să-și rezerve locația din primele luni de sarcină, însă, cele mai multe o vor face doar când cel mic vine pe lume. Astfel, invitațiile pentru botez se pot trimite chiar și cu o lună înainte de marele eveniment.

În situații excepționale, este acceptat și mai repede, cu cel mult 2 săptămâni înainte de a avea loc. Organizarea întregului eveniment presupune efort, iar cu puțin ajutor, totul poate deveni o adevărată joacă.

Al doilea pas pe care trebuie să-l faci este să alegi sala în funcție de numărul de invitați. Botezul perfect poate fi considerat de o intensitate asemănătoare cu o nuntă. Mulți oameni se vor strânge la aceeași masă pentru a se bucura de venirea pe lume a unui nou suflet.

Astfel, va fi nevoie să te orientezi după o locație suficient de încăpătoare pentru toți invitații, încât cei prezenți să nu se simtă înghesuiți și să poată să se distreze în voie.

Al treilea pas constă în alegerea meniului de botez. În general, acestea sunt formate din aperitiv, pește, friptură, dar și alte delicii pe placul oaspeților. Un astfel de meniu este rafinat și foarte savuros.

Alege după cum îți dorești, dar nu uita să te orientezi după preparate de care ești sigur că se vor atinge toți invitații. Astfel, toată lumea va fi mulțumită.

Al patrulea pas este să nu uiți de meniurile speciale pentru copii. La o astfel de petrecere de botez sunt prezenți și micii petrecăreți, a căror gusturi sunt destul de complicate, diferite de cele ale adulților.

Acum te poți ocupa de decor fără să-ți mai faci griji de cei mai complicați pași. Alege în funcție de preferințe și bucură-te de fiecare moment.

Dar, cum rămâne cu ceremonia religioasă pentru botezul perfect?

Acum că ai pus toate detaliile petrecerii la punct, este foarte important să te ocupi și de ceremonia religioasă a Sfântului Botez, fără de care petrecerea nu ar putea avea loc. Tradițiile și obiceiurile diferă de la o zonă la alta.

Însă, în majoritatea cazurilor vei avea nevoie de:

  • lumânări pentru botez;
  • mărturii de botez;
  • trusou botez baieti sau fetite;
  • hainele speciale ale bebelușului de botez.

Majoritatea obiectelor vor fi achiziționate de către nași, care se vor sfătui cu părinții pentru a se evita eventualele probleme. Hainele de botez vor fi îmbrăcate doar după ce copilul va fi scos din cristelniță.

Sunt cele ce semnifică statura de proaspăt creștin. BelleConcept.ro ți-a pregătit diverse modele, atent lucrate, din materiale potrivite pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Astfel, poți avea certitudinea că cel mic se va simți confortabil în ele de-a lungul evenimentelor.

Pentru mai multe informații despre ceea ce trebuie să faci pentru Sfânta Taină a Botezului se recomandă să porți o discuție cu preotul de la biserica aleasă. Astfel, vei avea toate informațiile complete pentru organizarea unei ceremonii reușite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *