Botezul face parte dintre cele mai importante evenimente din viața unui creștin și nu numai. Este un eveniment ce nu poate fi lăsat să aștepte. Cel mai bine este atunci când lucrurile au propriul lor ciclu, propriul lor drum, ce nu trebuie să fie întrerupt. Vom oferi în acest articol sfaturi pentru alegerea celor mai bune haine de botez de baieti.
Botezul semnifică renașterea duhovnicească, atât de importantă pentru sufletele plăpânde ale micilor creștini. Copilul este botezat, după tradiția creștină, la 40 de zile după naștere.
Cu cât pregătirile pentru botez încep mai repede, cu atât acesta poate fi derulat mai frumos. Așadar, începem prin alegerea unor haine de botez de baieti.
De ce să alegi haine de botez de baieti?
În alegerea ținutei, foarte mulți părinți și nași se întreabă ce ar fi mai bine să aleagă: un costumaș întreg, cu toate elementele sau piesele individuale? De multe ori, aici intră în schemă bugetul pentru haine de botez de baieti.
Costumașele pentru botez sunt alcătuite din toate piesele vestimentare de care piticul tău are nevoie. Părinții și nașii sunt cei ce vor alege hainele. Cu o astfel de piesă nu va mai fi necesară căutarea tuturor obiectelor separat, care să se potrivească ca și o mănușă.
Așadar, alegerea devine mult mai simplă. Modul de îmbinare a materialelor, a culorilor, a croielii este mai premium la un compleu deja format de niște profesioniști în hăinuțe pentru botez. Achiziționarea pieselor separat poate duce spre un dezechilibru cromatic și stilistic.
Detaliile contează, iar costumașele complete de botez pentru băieți sunt deja asortate până la cel mai mic detaliu. Cum este și Costumul Botez Prinț Albastru Royal, de la Belle Concept.
Este un costumaș splendid, croit cu atâta atenție și iubire. Se poate spune că aduce noroc. Costumașul este accesorizat cu redingotă, cu o cămașă cu vestă și jabou, cu o băscuță și cu botoșeii de nelipsit.
Am uitat să menționăm că băscuța va avea pene. Nu degeaba este un compleu destinat micilor prinți. Culoarea este un albastru royal. Materialele utilizate sunt cele mai potrivite pentru pielea copilului tău.
Compleul este realizat din catifea, bumbac, tafta și dantelă. Noi ne-am gândit la nevoile acerbe ale micuților în primele săptămâni de viață, mai exact cele 40 de săptămâni de când s-au născut. Bebelușii nu au încă imunitatea formată.
Așadar, vor avea nevoie de materiale prețioase, prietene cu pielea, care oferă mai degrabă o mângâiere, decât iritații. Se recomandă ca aceste costume, din material 100% natural, să fie spălate manual și călcate pe dos.
Costumașele noastre de la Belle Concept sunt certificate Oeko-Tex 100. Certificarea atestă că hăinuțele nu conțin nici un fel de substanță nocivă pentru bebeluși, putând fi folosite fără griji. Sunt fabricate în România, în serii mici, deoarece noi ținem la calitatea produselor și importanța detaliilor.
La fetițe este mai complicat, deoarece părinții și nașii vor trebui să cumpere produsele separat. Nu se obișnuiește ca rochițele pentru botez să fie asortate cu alt ceva mai mult decât o bentiță și botoșei. Ele sunt mai pretențioase, așa că se oferă libertatea de alegere a compleului favorit.
Care este culoarea potrivită unui costumaș pentru bebeluși?
Culoarea cea mai populară utilizată pentru costumele de băieți este albul. Simbol al purității, albul este adorat și în zilele de astăzi de către părinți. Alte culori des utilizate sunt nuanțele de maro, de albastru, de gri sau chiar de negru.
Asocierile non-culorilor, ca și albul și negru, cu nuanțele pastelate sau chiar cele foarte vii, au devenit niște variante apreciate de către părinții moderni. Nuanțele pastelate dau o alură de liniște, în timp ce cele vii colorate duc cu gândul spre cât de frumos este să fii copil.
Pentru un cadru cât mai frumos și o atmosferă de invidiat, se recomandă ca ținutele părinților să fie asortate cu ținuta micului prinț. Probabil că aveți o paletă de culoare după care evenimentul se va desfășura.
Un alt aspect foarte important este ca hainele să nu fie mulate pe corpul firav al bebelușului. Acestea trebuie să fie puțin mai lărguțe, pentru a oferi lejeritatea necesară. Așadar, copilul va avea suficient spațiu încât să se miște cum își dorește.
Doar așa se poate evita deranjarea pielii, mai ales dacă costumașul are anumite imprimeuri sau pietricele atașate. O îmbrăcăminte mai largă va feri copilașul de iritații și supraîncălzire. Prin urmare, și el va fi mai fericit.
Hainele de botez și trusoul bebelușului sunt dovezile clare a unui nou început, atât fizic, cât și spiritual al bebelușului.
Câteva superstiții legate de botez
Nu se putea ca un eveniment din viața noastră să nu fie înconjurat de superstiții. Pe lângă datinile creștinești și tradițiile românești, există niște mituri ce zboară în jurul Tainei Botezului.
Unele sunt mai cunoscute ca altele și încă se respectă. Cele mai puțin știute, au fost uitate de-a lungul anilor datorită modernismului tot mai prezent în viețile noastre.
- Copilul nebotezat nu poate fi scos din casă
Probabil printre cele mai întâlnite superstiții este că băiețelul nu poate fi scos din casă înaintea Botezului. În cazul în care totuși trebuie să iasă, se spune că fața trebuie să-i fie acoperită cu o batistă.
De ce? Se crede că cel mic încă nu a primit îngerul păzitor, reușind să se deoache foarte ușor. În unele zone se consideră că nici măcar mama nu are voie să iasă afară din casă până nu se împlinesc cele 40 de zile de la naștere.
- Copiii nebotezați nu pot fi lăsați singuri în casă
Se spune că micuțul nu poate fi lăsat singur în casă ca să nu fie schimbat de către spiritele rele. În cazul în care va rămâne singur, se recomandă ca sub perna sa să se pună o icoană, un ac, o foarfecă sau un alt instrument de fier ce poate să-l protejeze.
Desigur, sunt doar niște mituri. Este periculos să lași obiecte ascuțite în preajma bebelușului. Botezul este taina prin care micuțul vostru devine creștin. El devine slujitor al luminii și al binelui, fiind chemat spre a împărtăși iubire cu semenii săi.
Taina Botezului îi iartă și păcatele strămoșești, având loc o a doua naștere a sa din punct de vedere duhovnicesc.